fredag den 19. oktober 2012

Kanel-Chokolade-Slik Småkager :D

YEAH. Det er efterårsferie, og vi besluttede os for at bage småkager :D MEN, hvilke småkager skulle man nu bage? hmm... det er jo ikke sjovt med noget alle kender, noget normalt, noget man altid plejer (ligesom chokoladekage i ved...)
SÅ, vi fandt en opskrift på daimsmåkager - men da daim er alt for dyrt, blev det altså ikke lige det... Så vi gik i tænke-tænke og besluttede at ændre lidt på diverse ting i opskriften, samt tilføje slik!
Det anbefales forresten at handle ind til dette en fredag, da mange har billig bland selv slik der ;D (vi fik til 70 kr./kg.)

OG nu til det vigtige: Jeg er da SÅ elskværdig og sød at jeg nu vil dele denne delvist hjemmelavede opskrift med jer! Here u go! :D

250 g hvedemel
170 g sukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
½ tsk. salt
2 tsk. kanel
170 g smør (jeg brugte flydende becel, men normal bagemargarine kan sikkert også bruges :) )
2 æg
200 g mørk chokolade (jeg kan normalt vis ikke lide mørk, men lys chokolade smelter ALT for meget, når det kommer i ovnen...)
200 g slik (jeg anbefaler noget karamel-agtigt.. se billederne.. ;) ) (hold jer væk fra saltlakrids! det puttede jeg engang i en toast.... nej nej nej... xD )


Fremgangsmåde:
(Alle ingredienser kan sagtens blandes med en grydeske)
1. Sæt slik og chokolade i køleskab og tænd ovnen på 200 grader, hvis jeres ikke opvarmer så hurtigt.. :)
2. Bland hvedemel, sukker, bagepulver, vanillesukker, salt og kanel
3. Rør smør i (hvis det er normal bagemargarine, behøver det ikke lunes)
4. Slå æggene ud og rør også dem i.
5. Hak chokoladen "groft" (0,5*1cm ca.) (hvis chokoladen er for fint hakket, smelter det ud, og laver det hele til chokolade, i stedet for at der bare er chokoladeSTYKKER i...)
6. Vend chokoladen i dejen (altså rør det forsigtigt i, så ovenstående ikke sker)
7. Hak eller riv slikket i ca. lige så store stykker som chokoladen (noget af det blødere er lettere at rive i stykker, frem for at skære...)
8. Gør ca. 2 bageplader klar med bagepapir
9. Med en teske tager man nu en del af dejen op, putter det i den ene hånd, tilføjer nogle stykker hakket slik,  vender/blander det hurtigt i hånden og ned på pladen. Sørg for at trykke hver enkelt småkage så flad som overhovedet muligt/så flad som slik og chokolade tillader det... (de hæver!)
10. Når al dejen er brugt (skulle gerne passe med de 2 plader), sættes pladerne i ovnen. (jeg anbefaler at man sætter 1 plade i af gangen, hvis man har en lige så handikappet ovn som vores(der overhovedet ikke varmer ligeligt alle steder))
11. Småkagerne skal ca. have 10 min. Men dette afhænger af vildt mange ting, så HOLD ØJE med dem!!!!!
12. Når småkagerne er fint gyldne, tages de ud og køles af på en rist.
13. BON APPETIT!

For at gør det måske lidt mere overskueligt, er der her lidt billeder! ;D


Dejen skulle gerne se sådan cirkus sådan her ud, når chokoladen er kommet i :D


Her kan i se det slik vi brugte, og hvor stort/småt vi skar det :) 
(lov mig at i hakker chokoladen liiidt finere end vi os... xD )


Småkagerne formes på pladen ^^


- Det er et dejligt nasty arbejde..! xD


Så er alle småkagerne formet :D 
(Er det dog ikke bare ynddigt hva'? :P )


Og hermed sat i ovnen :D


HUSK NU AT HOLDE GODT ØJE MED DEM!!
.. de skulle nødigt stikke af... ;P


Det færdige resultat :D
De smagte/smager faktisk rimelig godt xD
(Man kan godt forvente noget lidt andet, når man ser hvordan karamellen begynder at koge... :P )



SÅ er det jeres tur! :D

Og.. Vi ses engang på den anden side :D (eller ja.. her... eller... ja.. noget.. xD ....ADIOS! )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar